30 Aralık 2015 Çarşamba

Yeni yıla Siir yazdım.

Bu şiir yeni yılını tv karşısında geçirecek olan, sıkılmamaktan sıkılmamayi öğrenmiş, ev işi yapmaktan elleri Norveçli balıkçıların ellerine dönmüş ev kadınları için gelsin Rıfkı. Kocişimle keyifte, diye feysbuk paylaşımlari yapan ,platin sarı saçlı ablalar için değil .

Bu şiir yeni yıla eski yıldan bir halt öğrenememişlikleriyle giren, kederi ciğerinde taşıyan ve ucuz sigara içmekten ciğerleri şimdiden pert olmuş ,kalın kitaplar okuyan üniversite öğrencileri için gelsin . Noel'e dair kapitalizmden dem vuran ,devrim bıyıklı çocuklar için gelsin . Yeni yılı hiç kutlamayan baş örtülü kızlar için aynı zamanda . Yeni yılda sofra fotoğrafı paylaşacak olanlara değil .

Bu şiir Rıfkı ,yıllardır aldığı yaştan çok döktüğü yaş olanlara gelsin. Eşiyle her gün boşanmAyı düşünen mutsuz çiftlere. Evlenmeyi düşünmüyorum diye övünüp evli çiftlere küfreden ablaların efkarına gelsin. Eski sevgilisine mesaj atıp yoklama çeken karaktersiz erkek ve kadın orospularina hiç değil Rıfkı.

En çok da orospulara gelmesin bu şiir. Daha fazla imkan ,daha fazla para, daha fazla konfor almak , babasından kurtulmak, geçmişinden kurtulmak, çocukluğunu yıkmak pahasına kendilerini satanlara gelmesin.  Satacak bir şey bulamadığından kelime satanlara gelebilir ama.  Demiryolu öykücülerine gelebilir. Bu şiir arabasının fotoğrafını çekmek yerine trenle seyahat etmeyi sevenlere gelsin.

Bu şiir ,yarın beni gazlayip kitap yaz diyecek arkadaşlara gelsin Rıfkı. Dört köşeye dağılmış uzaklarda olanlara gelsin. Dört köşemde izleri olanlara da. Ve en çok saat itibariyle bunu okuyanlara gelsin.

İyi seneler.

2 yorum: