30 Mayıs 2012 Çarşamba

Babasız Kızlar Korosu!


Çünkü devlet babadır ve her baba gibi kendini cinsel kimlikler üzerinden var etmeye bayılır. Kızın namusu , onunki ile özdeştir (kimi zaman babanın en önde giden namussuz olabileceği gerçeği kulak arkası edilmelidir). Çünkü babalar kızlarını korumak için canavar kesilirler, ve önlerine gelen herkesi doğrarlar. Bütün kötücül erkekleri ve bütün erkekleri. Çünkü onlar babadır ve erkeklikleri hep başka kadınlara, babalıkları ise başka kadınlaradır.
Kızlarının namusları üzerinden namus timsali kesilen babalar, kızlarının sadece namuslarıyla ilgilendiklerinden; onların eğitim, iş, özgürlük gibi hayatlarını sürdürecekleri temel kavramlara sırt çevirirler. Şiddet gösterirler, meşrudur. Kızlarını döverler, dizlerini dövmemek adına; normaldir. O babaların kızları, onlarla aynı mevkilere geldiklerinde bile hiçbir vakit onlardan biri olamaz. Çünkü kadındırlar, ve kadınlık bazen tek sebeptir.
Sonra bu babaların bu kızları bazen hamile kalabilirler. İstedikleri ya da istemedikleri anlarda. İstemeleri ayıptır, pek tabi. Çünkü hamile kalmalarını kendileri değil , onlara babalık yapacak kurumlar ve kuramlar istemelidir. Çünkü doğmamış çocuğun hakkı, onu içinde taşıyan kadından öncelikli olmalıdır. Çocuğu isteyip istememe çizgisini de baba çizebilir, çünkü babadır. Bu kızlar kendilerini her daim çocuk doğurmaya hazır hissetmek zorundadır, babalar psikolojiden anlamaz. Babalar, çocuğu istemiyor olmanın yarattığı psikolojiye de anlamaz. Kürtajın bir kadın için dövme yaptırmak gibi kolay olmayacağı psikolojisinden bahsedilmez bile bir babanın yanında. Babadır o , devlettir aynı zamanda, devlet babadır.
“Babamız bizi sevmedi, bu defa çok(!) çirkiniz.”

http://www.youtube.com/watch?v=iHX2x0UbR5E&feature=related

solukbeniz'de idim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder