24 Mart 2012 Cumartesi

Ok Rıfkı. Öptüm, bye!


Uzun cümleler güzeldir Rıfkı. Sana dediğim üzre "Birbirimize vereceğimiz sözcüklerden başka bir şeyimiz pek yok..." Hüzünbaz olduğumda hep böyle konuşuyorum , elimde değil . Bir de şiirlerden alıntılar yapıp , ayırılıkları seviyorum o vakitlerde. Ayırmak fiilinin sesindeki ı'ya tutunup ıpıssııız bir yerlere düşüyorum. Adı "ayrılık" oluyor.Mesleki deformasyon diyorsun.  Deformeme kurban oluyorum Rıfkı. Bugün mesela öğrencilerimden bir tanesi "Kıl bile döndü sevgilim, ama senin hala dönesin yok" diye bir şeyler söylüyor, gülme krizine giriyorum. Abuk subuk her boka gülme potansiyelim var gerçi Rıfkı, biliyorsun. Gülmekten gözlerim yaşarıyor çoğu zaman...Gerçi şu yaşarma salya sümük olayını şu çoğu zamanlarda geceleri hep yaşıyorum nedenli, nedensiz. Bir şeylere neden aramayalı çok oldu Rıfkı. Onu sonra anlatırım.

Oysa bu gece her şey güzel başlamıştı. Bana demiştin ki "Alsancaktayız, gel!",  "Hayır" demiştim nazikçe. Pek de nazikçe değil aslında. İçimden "Benim skimle taşaam bir sanki , bilmiyormuş gibi pazar günleri çalıştığımı!" diyerek ...Çünkü evde ütülemem gerekenler ve gün içinde ziyadesi ile ütülenmiş bir kafam vardı. Sonra içime pis,  sinsi bir his geldi. O pis his şöyle bir mesaj yazmama sebep oldu. "yiğidim kevaşenin harman olduğu yerdesin galiba..."Aslında bu "kimlesin bok herif! demenin başka bir şekliydi. Cosmopolitan numaralarıydı bunlar aslanım. Ben yüzüme gözüme bulaştırsam da... Sonra gece içinde kah gülerek, kah eğlenerek, kah arkadaşının kardeşine kerizlik timsali gibi özel ders vermeyi düşünerek yazıştığımız zamanlardan birinde, canım içi öğrencilerimden biri aradı."Aaa bu çocuk ders çalışıyodur, kesin soru soracak" diye sevgi besleyerek telefonu açmamla başlayan hisler, itoğlu öğrencimin Alsancakta demlendiğini öğrenerek son bulsa da "Hocaam seninkini gördüm yanında üç kızlaa " demesi ile  gecemin içine sıçtı. Bilirim kibar kızlar bu durumla "Siktr git!" yazmazlar. Bilirim kibar kızlar bu durumlarda "Beni çok üzdün amaa..." derler. Ama ben "Bilirim bir kışa hazırlanmayı"* be Rıfkı. Ama sana bir boyun atkısı değil urgan gerek çünkü bahar geldi.

Hikayeden "Her biri başka yerlere düşsün! dediğim üç kız ve benim dişlerimi sıkarak bastırdığım öfkem kaldı. Cümleleri uzatamayasım bir de. Senin anlayacağın dilde ve üzülerek söylüyorum Rıfkı. Ok, öptüm bye!


*http://www.tumblr.com/tagged/turgut-uyar?before=1318252972

Anlatıcı burda Turgut Uyar'ın şiirine nazire yapmakta ve genelde kimse bir bok anlamamaktadır. Ama Turgut Uyar seven nesiller yetiştirilmeli, hatta bahçelerde parklarda beslenip, büyütülmelidir.

2 yorum: