11 Aralık 2011 Pazar

Bir Genç Kadının Ruh Çözümlemeleri

Genç kadın sabaha karşı yine en yorgun haliyle uyandı. "Ders mi çalışsam, kitap mı okusam, ödev mi yapsam?" gibi sorular eşliğinde tepişirken, o mühim sorulardan en önemlisini yani  "Çay mı  kahve mi laa?" sorusunu kendine yöneltti. Hayatı da böyle sorular eşliğinde geçmemiş miydi? Sürekli neyin doğru , neyin yanlış olduğunu; neyin faideli yahut faidesiz olduğu sorusunu sormak, "Sanat toplum için mi halk için mi?!"  sorularına tee lise yıllarından beri mahkum olmak ne kadar da hazindi! Allahtan postmodernizm icat edilmişti de  her şeyin üstüne çöküp rahat ettirebiliyordu.Kahve içerken genç kadınımız, çay demlenebilirdi.

Sonra " ev , otel, oda"nasıl metaforlar diye düşünmeye başladı. Uzun zamandır bok götüren odasını Allahtan bugün annesi temizlemişti. Geçenlerde "Çok dağıldın!" diye carlayan annesine, "Bir araya getirilmemiş kelimelerin dağınıklığı anne ama.."demişti. Gözlerine taktığı hüzünlü ifade bir işe yaramış olacak, annesi gıkını çıkarmamış, bugün evi pir ü pak etmiş, üstüne "Dağıtmazsan sevinirim! ile yetinmişti.

Böyle böyle gece sürerken, bir halt yapmadığını anlayan genç kadımızın içine fenalıklar gelmişti. "Küsuratlı saatleri sevmiyorum.." diye mırıldandı. " 4.48 ders çalışmak için kötü bir saat... Beş olsun.Öyle çalışırım" dedi. Bunu sevmemesinin nedeni o allahın salağı külkedisinin saat gece yarısını vurduğunda, tam 12'de eve dönme zorunluluğu olabilirdi. "Bilinçaltıma koyim!" diye geçirdi içinden. Gerçi eskiden saat tam 12 yi vurduğunda ,  ders çalışmaya başlardı. Üç beş adama da bunu " Ben külkedisi misali 12'de başlıyorum gerçek hayata..." diye yutturmuşluğu vardı. Prenses filan zannediyordu kendini bir vakitler işte haspa genç kadınımız. Neyse, haddizatında Külkedisi ilk defa bir yaralı parmağa işemiş, onun gece oturma sürelerini belirlemesinde yardımcı olmuş, 12'de başlayan saatin ilerleye ilerleye 5, 6 olmasına olanak sağlamıştı.

Ardından ne mi oldu? Bi cacık olmadı pek tabi. Genç kadınımız "Of Allam,mum ışığında çalışıcam, daha iyi ambiyans olacak" diye söylenerek masasının başına geçti. Kahve bitmiş, çay demlenmiş, külkedisi ölmüştü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder